2009-02-12 01:29:58• hírek • Szatmar.ro

Évkezdet kettős vereséggel

Mind a magyar, mind a román válogatott vereséggel kezdte az új esztendőt.

Attól a ténytől eltekintve, hogy mindkét találkozó barátságos mérkőzés, a magyar és a román válogatott találkozóiban volt még valami közös: mindkét csapat premierre készült: Magyarország még soha nem nyert Izraelben, míg Románia soha nem győzte le a horvátokat.

 

Az.igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a magyar labdarúgó válogatott első alkalommal lépett pályára a Szentföldön, így nem meglepő, hogy még nyeretlen Dávid király utódjainak országában. A találkozó a szokásos tapogatódzó játékkal kezdődött, amit a magyar csapat tört meg, ám Dzsudzsák két ígéretes megmozdulása sem ijesztette halálra a hazai szurkolókat. Colautti viszont annál közelebb állt a gólszerzéshez, ám fejese elszállt a kapu fölött. A folytatásban a magyarok voltak veszélyesebbek, Huszti, Hajnal és Dzsudzsák távoli lövései nem okoztak azonban komolyabb gondot Avat kapusnak, nem úgy a PSV szélsőjének közeli lövése. Válaszul ismét Colautti került helyzetbe Szélesi hibáját követően, ám a Mönchengladbach argentin származású csatára közelről fölé tüzelt.

A második félidő elején Tuama tornáztatta meg Fülöp Márton kapust, aztán kissé leült a meccs. Egészen a 71. percig, amikor Juhász Roland fejesét Davidovics kapus a kapufára tudta csak tolni. Alig öt perccel később azonban Fülöpnek nem volt ilyen szerencséje, Golan lövés Benajunon megpattanva került a Sunderland hálóőrének a kapujába. És bár, akárcsak az egész mérkőzésen, a következőkben is többet támadott Erwin Koeman csapata, az egyenlítő találat nem akart összejönni.

Románia a bukaresti Ghencea stadionban fogadta Horvátországot, a találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött, így megemlékezve a brutálisan meggyilkolt Marian Cozmára. A horvát szurkolók felállva tapsoltak közben...

A mérkőzés meddő hazai fölénnyel kezdődött, amely egyetlen gólhelyzet kialakításához sem volt azonban elegendő. Negyed óra elteltével aztán a déliek átvették az irányítást, amit Petric lehetősége is nyomatékosított (előtte Tamas hibázott hatalmasat.) A 21. percben azonban, némileg meglepő módon, Románia szerzett vezetést, amikor Cocis passzát Krizanac Marica elé pöckölte, aki 14 méterről nem hibázott. Nem tartott sokáig a román előny, mivel Rakitic hat perccel később ravaszul tekert egy szabadrúgást a hosszú sarok felé, amit már senki sem ért el. Lobont sem. Négy perccel később Codrea egy veszélyes lövéssel fejezett be egy szép román akciót, ezt követően azonban „véget is ért" az első játékrész.

A szünet után is maradt a horvát fölény, ám a játék intenzitása sokat esett, nem utolsó sorban a rengeteg csere miatt is. A találkozó legnagyobb helyzete Cocis előtt adódott az 58. percben, ám Marica remek kiugratása után Pletikosa kapus jól zárta a rövid sarkot és szögletre ütötte a labdát. Többé-kevésbé nyugodtan csordogált a játék, a horvátok tartották csekélyke fölényüket, ami azonban meg is hozta gyümölcsét. A 75. percben a kockás-mezesek végeztek el egy szögletet, a védők nem tudtak felszabadítani, Eduardo Kranjcar elé tálalt, aki másfél méterről nem hibázott.

A fennmaradó időben a román csapat nem igazán tudott közel kerülni az ellen kapujához, így ismét nyeretlen maradt az Adria-partiakkal szemben. Ami azonban ennél is nagyobb gondot jelenthet Victor Piturca szövetségi kapitánynak, hogy csapata, úgy tűnik, képtelen nyomás alatt tartani egy hozzá hasonló kaliberű csapat kapuját, így Slaven Bilic fiai könnyedén meg tudták tartani előnyüket.

Izrael-Magyarország 1-0
Izrael:
Avat (Davidovics, 45.) - Ziv (Sahar, 45.), Kejnan, Ben Haim, Ben Dajan, Benajun (Kijal, 90.), Alberman, Ohajon, Tuama (Buzaglo, 62.), Golanr, Kolautti (Saban, 45.).
Magyarország: Fülöp - Szélesi (Halmosi, 84.), Juhász (Tímár, 75.), Vanczák, Bodor (Szalai,84.), Vadócz (Tóth, 65.), Gera, Hajnal, Huszti, Dzsudzsák (Rudolf, 70.), Torghelle.
Gól: Benajun (76.).

 

Románia-Horvátország 1-2
Románia: Lobonț(Pantilimon 81.), Raț(Nicoliță 46.), Tamaș, Rădoi(Goian 73.), Contra(Neșu 46.), Codrea(Bourceanu 72.), Cociș, Ovidiu Petre, Costea(G. Bucur 60.), Marica(Dacian Varga 87.), Fl. Petre(Ogăraru 46.)
Horvátország:
Pletikosa, Corluka, Simunic, Pranjic(Cale 70.), Srna, Modric(Eduardo 61.), Rakitic, Olic(Vukojevic 61., Pokrivac a 81.), Petric
gólok: Marica (21.), illetve Rakitic (27.), Krajncar (75.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: